Odlična ideja za nešto drugačiju musaku od standardne.
Potrebno je:
2 tikvice
3 jaja
200 gr kisele pavlake
3 čena belog luka
soli, začina, bibera
aleva paprika
200 ml mleka
300 gr mlevenog mesa
150 gr suve slanine
1 gl. crnog luka
ulja
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati mleven biber, začin, so, malo aleve paprike,i seckanu slaninu.
Oljuštiti i iseckati na kockice tikvicu i malo ih posoliti i ostaviti oko 15 min pa ocediti tečnost.
U činiju izdrobiti beli luk, dodati ulje i po želji još malo soli. Preliti tikvice i izmešati.
Đuveč podmazati uljem, staviti deo tikvica pa nadev od mlevenog mesa, zatim tikvice pa meso i tako dok se ne utroši sve, odozgo idu tikvice.
Razbiti jaja, dodati pavlaku i mleko i izmutiti. Preliti preko tikvica pa malo prodrmati da pavlaka i jaja padnu na dno i sredinu.
superzena-topmedia